Sila Klik Disini

Saturday, 21 September 2013

RESIPI MEE KARI VERSI AKU !!!!


Adoiii pepagi dah terasa macam nak makan mee kari la.. ok mentang2 perut rasa macam dah ok sikit.. aku rase ade dekat 2 minguu kot perut aku macam tak boleh dah nak makan banyak macam dulu.. faktor usia kah??? atau nak diet ni??? kahakahkaha.. again ketawa kan diri sendiri.. eh suka la!!!

Aku rase 1st time aku try masak mee kari ni tahun lepas kot.. ye memang betul tahun 2012.. sebabnya aku belajar masak mee kari adalah teringat saat2 indah makan mee kari dengan che din.. pastu dengan my bff.. pehhh meleleh air liur ni.. tapi sekarang dont worry kalau teringin je campak2 bahan2 masak la!! beb next time ko datang umah aku ke aku datang sane ke aku masakkan untuk ko ehh.. my promise..



So ni je gambor yang ada sebab last aku masak aritu tak sempat nak ambik.. ye ar orang dah sampai umah aku tengah dok masak lagi.. pastu yang masa jamuan tu pepagi buta aku dah bangun masak so memang tak teringat nak ambik picture.. takpe next aku masak lagi aku snap banyak2 tepek banyak2 kat blog ni.. 1 entry berlambak pic mee kari je..kahkahakah.. mse aku post picture ni ko cakap ni mee kari ayam kan yank!! for your info kat mangkuk aku je penuh ayam..mangkuk orang lain ade mee dengan kuah je..hhahaha.. siann kan.. tapi mase ni cik bedah cakap..ok boleh tahan sedap.. ke dia nak ambik ati aku je.. hehehhe.. dah shuhada tak payah nak membebel sangat.. Jom kita tengok resipi


Ni untuk masak dalam 15 - 20 orang.. saje je aku buat portion besar sikit..kahkahkah!! takdelah ni aku masak masa budak2 opis datang beraya ke rumah...

Bahan-bahan utama yang wajib ada untk versi aku la
 (BLENDED)
- Bawang besar 4 biji (memang besar tau bwang ni)
- Bawang putih 6 ulas
- Halia 5cm (aku suka letak banyak senang nak kuar angin)
- Cili kering dalm segenggam dua (ikut kalau nak pedas letak banyok2)
- Buah keras 2 biji


- Belacan melaka (hehehhehee sebab cik bedah beli belacan mase gi melaka aritu)
- Rempah kari daging
- Santan 2 kotak kecik (aku pakai santan kotak MnS tu sebab malas nak jerit2 suh cik bedah belahkan kelapa)
- Daun kari segenggam
- Bunga lawang kulit kayu manis
- Mee kuning 2 bungkus

Bahan-bahan penyedap penaik selera aku

- Ayam dicincang kecik2 2 ekor (cincang kecik kate cik bedah senang orang nak makan.. kalau aku beso2 senang nak cuci..)
- Segala tok nenek fishball (aku beli yang dalam sebungkus ade 4 jenis.. sayur..udang.. sotong.. ikan)
- Crab stick sebungkus besar

Laa ni je ke bahan2nya.. patut la senang je aku masak..berlagak sangat ni.. untuk bahan penyedap tu kalau ade kerang.. tauhu cina yang kecik2 tu..uhhhh tambah power arr mee kari ni.. memang tak pandang kiri-kanan dah mase makan.. lagi satu kalau ade sambal tumis.. untuk pengemar2 yang suka kan pedas bley buat sambal tumis ye.. kalau aku malas senang bagi pedas je terus.. yelah kat umah tu mana ade budak2 lagi kan..tapi kalau masak untuk orang lain aku letak cili light2 je.. kalau untuk ko nanti yank memang kena pedas power ok!!!meleley air hingus skali..hahahahha

Cara-cara penyediaannya :

1. Sediakan kuali besar hehehhee.. aku guna kuali cik bedah yang buat masak inti epok2 tu.. panaskan dan masukkan minyak sedikit.. setelah panas masukkan bunga lawang dn kulit kayu manis juga daun kari.. lepas daun kari macam sedikit tergoreng masukkan bahan-bahan yang di blend.. tumis sehingga cili kering betul2 masak.. petua untuk tidak menyebabkan orang yang makan sakit perut dan membuat kari anda berbau lebih wangi... ehh yeke??

2. Ok lepas bahan2 yang ditumis betul2 masak masukkan rempah kari secukup perasaan..  lepas tu masukkan air dan belacan.. lepas agak sedikit mendidih masukkan ayam.. biarkan ayam seketika sehingga empuk.. masukkan garam secukup rasa..

3. Sementara menunggu ayam masak kita boleh buat kerja sampingan iaitu mencelur mee kuning.. mencelur taugeh.. bgi aku mee kari ni sesuai makan dengan mee kuning je.. rase tak berselera plak nak makan dengan kuew tiow ke mee hoon.. tapi ikut pada selera perut masing-masing ehh..

4.Lepas tengok ayam macam dah masak empuk.. and air yang kita masukkan tu berkurangan sedikit bolehla start masukkan santan 2 kotak tu.. biarkan mendidih betul2 lepas tu baru masukkan bahan2 penyedap yang lain tadi..

5. Lepas bahan penyedap dimasukkan perlahankan api dan dalam 8-10 minit dan boleh hidang..perhhhh senang giler.. 5 langkah je dah siap mee kari versi cik shuhada!! patutla pepagi pon aku bley masak.. padahal pagi tu mata aku buka kecik je..

Baiklah sekian sahaja #resepicikshuhada untuk kali ini.. cik shuhada ni taip kat sini sebab rase lately ni macam sakit pelupa tu makin teruk..macam kan ade anak 10 nak jaga.. susah betul nak ingat sesuatu perkara tu.. ke banyak sangat berangan ni.. ape pon kita ENJOY !!!!! nyumsnyums

P/S : Beb aku rase nak makan jejemput yang ko masak arr.. camne ekk bley bulat2 comel je..




Thursday, 19 September 2013

TRIP TO MELAKA AGAIN !! PART 2


Morning beb!!! urmm pagi ni sakit perut lagi.. adakah disebabkan sambal ketuk dan petai semalam??? takkanla kot.. dahlah laluan nak ke toilet ni ditutup sebab budak2 tengah exam.. nak gi toilet kena turun tangga pastu naik balik.. balik pon same.. bak kata en topik dah abis kepit dah.. takpe kejap je lagi diorang abis exam tu.. so perut behave ehh 2 jam lagi je.. hehhehehehhe.. ok lah sambung cerita kat melaka semalam.. bile teringat balik makan ikan bakar tu bley jadi sawan oohhh... sedapnya nye!!! terasa kemanisan ikan fresh.. sotong fresh.. udang fresh.. agak-agak nanti cik bedah nak belanja makan situ lagi tak??? hehehhehehhehe

Oklah lepas hantar cik bedah en abah siti and aisy kat homestay kitorang adik beradik trus bergerak dengan pantasnya ke river cruise taman rempah sebab takut tutup.. mase tu dah pukul 10.30 rsenye.. nasib baik 6D tu bukak lagi.. dengan menggunakan duit cik bedah yang ada dalam purse abang.. akak gi beli tiket..hahahhahha.. akak kata nak tunggu gi universal studio lame lagi kan.. so ni yang ada depan mata pegi jelah.. ala RM 13.00 hengget je sorang.. gambar kat situ memang tak sempat ambik sebab masing2 xcited.. aku je sorang yang takut..kahkahakah.. yelah takut gak kerusi tu tak muat nanti camne??? hahhahaha gelakkan diri sendiri.. masuk je dalam caravan tu.. dia susun2 tempat dulu nak bagi stabil.. pastu pakai spec.. pasang seatbelt .. jeng jeng jeng!!! Pengembaraan menaiki roller coster buruk dengan landasan yang dah reput bermula.. peehhh tengah sedap2 mendaki tetiba landasan patah.. jatuh tergolek ohhhh.. dengan angin yang kuat.. menjerit bagai nak giler sume orang dalam tu.. hilang macho beb!! hahhahahhaa.. bergerak lagi sambil elak2 burung2 berterbangan.. penat aku elak.. hahahha tetiba termasuk dalam gua dan berjumpela dengan en naga.. abis kitorang kena sembur dengan air liur naga.. hahahhahaah.. memang best!!! terbaik.. bagi sesiapa yang memang penakut nak naik roller coster aku memang suggest masuklah tempat ni... tapi yang ade sakit jantung tak payah kot...hehehhhehe..

Lepas 15 minit session tu kitorang keluar dengan muka yang pucat lesi tapi kegembiraan.. adik siap nak masuk lagi..hahhahahha.. takpelah dik tahun depan kita pergi USS ok!!! kumpul duit cepat.. keluar tu akak pergi kat kaunter river cruise tanya boleh naik lagi ke?? dia kata ok.. so ape lagi misi menhabiskan duit cik bedah diteruskan.. hahahha.. memang kuang asam punye anak kan!!



Mase ni ingat tak ramai orang yang akan naik sekali kau.. penuh!! sengal lutut menahan ..


Meje tengah kontrol ayu sebab ade budak kecik nak ngurat dia.. sambil menahan lutut kesakitan..


Budak jakun tak penah naik cruise malam2.. ape pon jakun.. semua pon jakun!!


Gambo cikgu saya tak upload kat fb tapi saya upload  kat blog je..kahkahkah... agak2 ade ke anak murid cikgu termasuk blog sy ni???

Dulu mase first time aku naik cruise ni dengan member2 TnP.. pakcik yang drive bot ni yang jadi jurucakap sepanjang perjalanan.. tapi tetibe kali ni diorang guna yang rakaman punye.. adoii mana best.. aku pon tercakap kuat sikit.. mana best guna yang rakam.. tetiba tak sampai kampung morten lagi cd tu jammed... hahahhahaha.. macam tau2 je kan!! pakcik tu cakap mungkin cd pon dah penat yelah seharian bekerja kan.. so dengan senang hati dia bercerita.. baru best feeling nak paham kan!!! terima kasih pakcik.. yang bestnye pakcik ni.. setiap jambatan yang kita jumpe sepanjang sungai tu dia akn ceritakan peristiwa2 yang penah terjadi.. setiap lukisan yang ada kat dinding belakang kedai tu semua ada maksudnya tersendiri.. pasal batu2 kat tepi sungai tu pon dia cerita.. memang best arr. lepas dekat 1 jam pusing2 kat sungai tu kitorang trus balik ke homestay sebab aisy dah bising cari papa mama dia.. 

Balik2 je cik bedah kata ade cerita mistik.. dia dengan siti asyikla dengar orang macam ketuk pintu.. ada lah dalam 3-4 kali siti buka tutup pintu tu.. sebab dia ingat kitorang balik..adoiii serammm!!! esok paginya adik pulak cerita dia nampak orang lalu-lalang depan dia tembus tembok..peehhh nasib baik aku tak tido kat hall tu.. balik tu aku cecepat cop tido atas katil dengan siti... kalaulah aku yang nampak mau terpekik tengah2 malam.. tapi aku tido lena je malam tu..hehhehehehe.. pagi orang lain dah bangun siap makan meggi aku tak bangun2 lagi..penat kan menjerit2 dalam lori 6D tu.. pukul 12 gerak ke bandar hilir  cari makan tengahari.. en abah nak cari survenir untuk kawan dia skali.. so kitorang berenti kat medan depan kapal samudera.. menurut pakcik river cruise kapal sebenar adalah 3 kali ganda dari kapal samudera yang ada tu.. peehhh kalau bayangkan memang besar giler kan! cerita sejarah tentang kapal tu seterusnya aku dah lupe..heheheheh..





Sesi bergambo depan medan sementara tunggu orang2 ni siap shopping.. tengahari tu makan kat dalam medan samudera ni je.. rase la jugak asam pedas melaka.. oklah sedap jugak mkanannya.. tak silap cik bedah kena 70++ kot.. pastu cik bedah borong baju dia, siti dengan akak.. ehh lupe lak baju yang budak tecit ni pakai baju baru tu.. sebab dia kepanasan so cari baju singlet je..aku jugak tak dapat ape.. hehheheh.. yeke??? padahal paw en abah nak beli beg sebab beg aku sikit lagi nak putus.. dapat la 2 beg.. ehemehem 2 skali kan!!! tamak sangat bunyinye.. lepas dari medan ni kononnya en abah nak cari little india.. abis pusing2 dah nak give up sebab tak jumpe.. sekali ehh depan mata je.. tapi en abah turun kejap je sebab tak tahan kepanasan yang melampau.. pastu gerak ke air keroh semula.. tetiba adik call cakap nak gi melaka mall.. yelah layankan jelah budak jakun ni kan.. en abah nak cari power bank.. eley macam kat kota takde.. aku ngan akak pusing2 sekali akak nampak parkson ade jual perfume murah2..offer katanya.. dia memang tak boleh nampak perfume2 ni kan.. temanla aku dengan air liur meleley sebab nak beli duit ngam2 je nak isi minyak sampai ujung bulan ni.. dia beli 3 sekaligus tapi rahsia jangan bagi tau abang.. sebagai upah dia bagi minyak wangi dia yang dia tak suke kat umah tu kat aku.. boleh la dari xdekan!!! lepas dari tu terus gerak balik.. maka tamatla percutian ke melaka untuk kali ni.. bulan 11 ni pegi lagi !!! yeayy!!! hahahhahaha.. Tak rugi kot tiap2 tahun pegi melaka sebab ade je tarikan baru yang kita kena pergi.. nanti aku nak ajak en abah panjat a famosa plak..kahkahakah.. next aku nak ajak diorang masuk taman buaya lagi.. pastu kalau di approve nak masuk coral wonderland kat dataran pahlawan tu.. pastu nak pegi jonker walk.. nak makan tengahari kat hajjah mona asam pedas kota laksamana.. pastu nak ajak jalan pantai klebang sambil cari coconut shake !!! ok tu je.. tahun depan cari lagi tempat lain kat melaka.. hehehehehhe opsss lupe nak ajak makan ikan bakar kat serkam yang lagi satu..hehehehheheh


Wednesday, 18 September 2013

TRIP TO MELAKA AGAIN ???

Melaka??? dari kecik sampai la dah besor gedabak ni dah berpuluh2 kali aku gi melaka.. asal nak cuti je melaka.. takpon en abah dapat duit lebih sikit ajak makan ikan bakar serkam.. memang tak terkira dek tangan la.. mase T&P ukm pon trip gi melaka gak yang dipilih...yang kelakar tu dengan bff pon gi melaka gak..kahkahkah..tapi best kan yank.. tak tahan lagi bai dengan im lepas kawin pon pergi melaka.. hahahahhaha... takde negeri lain ehh??? ada ape kat melaka tu yang asyiklah kita ni nak pegi..tapak warisan dunia kan!!!!

Lepas cuti raya aritu abang, akak dengan meje sebok ajak gi jalan.. cik bedah la ni janji kalau aisy baik demam nanti nenek ajak gi mandi kolam ehhh!!! kononnya nak pegi gambang.. tapi biasela en abah dah masuk 5 series ni susah betul nak ajak jalan jauh.. penat katanya.. yelah duk dalam kete lama sangat kan.. aku start keje 13hb berdua je dengan bos.. sebab en topik sambung cuti sampai minggu depan.. baru sehari keje diorang dah bising suh aku sambung cuti la.. mc laaa.. mc??? adoiii lemah ok.. aku paling takut nak pergi amik mc.. sedangkan beli mc pon tangan aku boleh rase sejuk.. tu tak jumpe doktor lagi tu.. aiyoyoo cmne ni???? akhirnya setelah dipujuk2 dengan kata-kata semangat dari en topik aku decide mc jela..xtahan mintak 2 hari tu..kahkahakahh.. so tghhari jumaat tu gerak gi rumah abang... baru bincang nak gi melaka ke kuantan?? en abah nak gi melaka sebab dekat.. cik bedah nak gi gambang sebab lagi best and makan kat tg lumpur lagi murah.. adoiiiyaaaii mana 1 ni?? sampai ke tgh malam akhirnya decide ke melaka.. againnnn

So benda yang paling aku takut adalah selesaikan masalah mc ni..ingat nak beli je malas la nak jumpe doktor..malas ke penakut..kahkahakah.. tapi call klinik doktor yang baik tu takde..so nak tak nak kena jugak gi jumpe doktor nash... akak cakap doktor ni baik je.. cik bedah dengan akak teman.. aku tak turun dari kereta pon.. akak yang daftarkan.. aku keluar keta bila nama kena panggil... peehhhh tangan dah rase sejuk..nak jalan pon tak boleh.. punyala takut.. sampai naik tekanan darah aku.. masuk2 je doktor tanya sakit ape..aku cakap la sakit belakang..pinggang.. pastu dia nak check tekanan darah.. hahhh kau atas 160 bwh 106 ... dia suh check kat spital kerajaan takut aku ade darah tinggi.. pening mak.. last dia tanya keje x?? nak mc bape ari.. kihkihkih.. dapat je mc terus ilang sume sakit aku.. kuengkuengkueng..





Budak gedix asal ambik gambar je dia buat muka macam.. dia la yang paling seronok sebab ramai orang nak layan dia kan.. nyunyuk2 sayang anty ni.. bulan depan dah setahun kn.. mase ni petang baru sampai umah abang.. en abah dengan meje gi tukar sport rim bibir.. pehhh panas je aku kan... aku yang dah dekat setahun mintak kat en abah.. last2 dia yang dapat.. majukkkk

Lepas decide nak ke melaka siap2 kunci jam pukul 4 pagi.. konon nak gerak awal la so subuh nanti kat RnR je.. kunci pukul 4 bangun pukul 5.. bagus kan 1 jam memekak alarm.. kahkahkaha..so dlm 5.30 mcm tu gerak kluar..sampai RnR kulaijaya berenti subuh n meje nak isi minyak keta.. aisy naik keta sebab cik bedah taknak berpisah dengan dia..biase la cucu tunggal buat mase sekarang..hehhehehe.. dengan kelajuan 110km/h exit tol air keroh pukul 7.30pg.. cari tempat makan breakfast.. akak kata makan bawah pokok mesti sedap..yelah kak layanzz.. gambar tgh breakfast xde plak..kenapa ye?? urmm ntah lupe tak ingat dah..yang penting tak sedap pon makan kat situ.. nasi lemak sambal hampeh.. sedap lagi meje yang buat sambal.. harga pon boleh tahan la jugak dalam RM 73.00 kot.. lepas makan en abah sibuk lagi nak betulkan kereta meje tu..ishh panas je dengar...abis pusing2 kat taman duyong kot..hahahhahahah .. mase ni aku dah hangin je.. dah lah tak dapat sport rim tu kan.. lepas dah penat pusing barang yang dicari tak jumpe dan muncung aku dan panjang patploh depa beregraklah cari wonderland melaka.. sampai2 je dah pukul 10 lebih memang ngam la kan.. tiket masuk RM32.00 untuk dewasa .. RM 27.00 untuk kanak-kanak.. dan RM 16.00 untuk senior citizen iaitu en abah..kuikuikuikui.. so total semua skali (32 x 6 ) + (16 x 1) + (27 x 1) = 235 ... en abah yang belanje sebab mengikut perjanjian tiket en abah bayar makan plak cik bedah bayar..untung kan kami adik beradik..


Ni gambar dari tempat parking.. malasnya nak menapak..doiidooiiii


uhhh sampai gak depan pintu masuk.. cuaca mase ni memang sangat terik panasnya.. 



Muka orang kena bayar tiket masuk dengan muka orang yang tak payah kuar duit berbeza kan!!hahahhaha..



Budak masham dengan papa!!! baru bangun tido..sedap kan tido kat keta anty!!


Untuk ke tempat mandi kena naik tram ni.. aouuucchh mase ni dah terasa teriknye..abislah terbakoo



Kan kononnya nak ajak aisy mandi kolam besar..puasla dok pujuk dia..rupe2nye takut air..ape la aisy ni..kat bilik air kemain mandi tak nak kuar.. kat sini nangis2.. penat je anty tiupkan penampung tu..

Aku rase gambar lagi best kot dari wonderland ni.. sebab maybe tempat baru kan.. so tak banyak pokok2 dan kawasannya memang sangat panas.. aku cume mandi kat tempat budak2 sebab ade tempat teduh.. pastu gi la layan terusan suez yang panas berdenting dan takde ombak.. memang legam arr muka.. tengahari masing2 dah kebulur.. makanan mahal nak mamps.. set nasi 12hengget.. burger 8hengget kot.. ntah aku tak pegi beli.. en abah dengan meje yang beli..berebut2 makan.. buat alas perut.. pastu sambung mandi lagi.. kali ni aisy dah ok sikit la..pukul 3 en abah dah bising lapo la ape la nak kuar..padahal dia nak gi betulkan kete meje tu..kan pagi tadi tak jumpe kedai.. sekali bleh plak pak guard kat wonderland tu ajak nek motor gi kat tempat sparepart barang... dalam kul 4 lebih gerak kuar dari Melaka wonderland.. rasenye memang takkan repeat pegi sini lagi kot.. serikk.. tak best lansung.. lepas bincang2 decide nak tido sini semalam.. sementara en abah meje adik n siti gi betulkan keta.. aku cik bedah akak n abang gi cari homestay.. jalan2 jumpe signboard ambik no tepon terus call..ok settle 120 1 malam 2 bilik.. kerek gak la makcik yang tunjuk umah tu.. cik bedah saje la cakap nak tengok umah dulu.. dia bley selamba cakap mana boleh tengok2 dulu.. terus bayar je.. cik bedah ape lagi.. ingat aku takde duit ke nak bayar.. terus je dia bayar..hahahhahahahaa.. so ape lagi kitorang duk lepak2 makan kuaci.. makan roti.. aku tolong abiskan bubur aisy..kahkahakah.. layan lelap kejap dalam sejam lebih en abah call ckap dah siap.. kira suh tunjuk jalan.. ala bukan susah pon..terus je itupon nak suh orang bengkel tu tunjuk jalan.. memang sepandan en abah dengan meje.. dia memang takkan redah la kalau tak tau jalan.. set jumpe kat river cruise taman rempah sebab homestay tu dekat giler dengan river cruise.. dari pukul 6 lebih sampai dekat maghrib tngu tak sampai2 macam jauh bebenor.. aku memang panas je.. nasib baik kat situ ade jual ice blended so terubat la sikit rase panas tu.. cik bedah siap ajak maghrib kat situ je.. kat river cruise ni jugak ade jual kerepek pagoda @ kerepek udang geragau yang paling mahvelous.. ni bulan 11 nanti pegi aku nak borong banyak lagi..memang sedap sehingga teringat2 sampai sekarang.. 

Lepas maghrib masing2 memang kebulur giler maka misi mencari medan ikan bakar bermula.. puas gak la interview pakcik jual ice blended tu.. so kompom pegi medan ikan bakar crystal bay alai.. konon tau la jalan nak ke sana ni.. sekali kau sesat..terpaksa guna gps i ni..dah la mase tu bateri dah nyawa2 ikan.. sampai jugak la.. en abah bising2 jugakla..hahhahaha.. SELAMAT DATANG KE MEDAN IKAN BAKAR CRYSTAL BAY ALAI MELAKA .. sebab2 pilih tempat ni menurut kata pakcik ice blended sedap dan murah sikit berbanding dengan umbai.. ohhh oklah sebab sebelum ni asyik gi serkam je kan...


Muka hepi kan sebab dapat makan..huhuhu..love ikan bakar..nyumnyumnyum!!


Tengok lauk tak sampai lagi nasi lemak dah sebungkus.. hahh tulah sbuk lagi nak gi kat bengkel tu kan..hehehhehehhe.. lebiu la en abah


Insan yang pasrah sambil berdoa janganlah banyak sangat diorang pilih lauk.. abis kopak2 .. thanks cik bedah.. bulan 11 nanti velanje lagi ehh!!







Gambar-gambar lauk yang dipilih oleh en abah meje dan akak .. ikan jenahak kot 2 ekor setengah .. ikan pari bakar .. sotong goreng tepung yang ni sampai dulu berebut la dengan adik..dia kan gile sotong.. ikan belum sampai sotong dah lichin.. adik siap curi2 kat pingan aku lagi.. memang kuang asam.. kupang sambal.. dan udang nakar..en abah order sayur tak sampai.. jumlah keseluruhan yang perlu di bayar cik bedah 230++ kot.. rse oklah sebab udang tu memang besar.. pastu nasi lemak je 18 bungkus.. air 3 jug.. kenyang sampai nak pengsan..

Balik tu bincang adik beradik nak gi masuk 6D kat river cruise.. petang mase tunggu en abah sampai akak dah survey so dia memang nak masuk jugak.. ape lagi en abah cik bedah aisy n siti tinggal.. kitorang pegi adik beradik je.. citer ni sambung esok arr penat taip dah ni...kuikuikuikui lagi pon jam dah menunjukkan 5.05 petang..mase untuk balik.. arini perut macam dah ok sikit.. yelah semalam nak taip pon tak boleh.. punyela sakit macam usus kena pulas2.. balik ni nak masak sambal ketuk pedas2 (oii tak sedar sakit perut!!) campur dengan petai.. ayam goreng.. dah sedap sangat dah ni.. meleleh ayak liur.. jom yank kite masak!!! see u tomorrow!!

P/S : entry kawin ko aku perap dulu ni..hehehhehe.. nak cari gmbo lagi.. miss u beb!!!