Sila Klik Disini

Wednesday, 24 April 2013

TUNANG!!!

Dah 2 bulan aku perap gambar ni..hari ni memang aku bersemangat sikit nak menaip...dari pagi ok siapkan entry cherating sambil buat kerja la..so entry ni khas untuk my bff..untuk kenangan kita berdua kan yank!! gambar tak berapa ok sebab guna hp aku je..takpe nanti majlis kawin ambik guna camera akak ipar aku eh...hahhahaha...beb kau tahu masa kau cakap yang kau nak tunang..aku rasa macam kehilangan sesuatu..sedih sangat...aku rasa lepas ni aku dah tak boleh nak manja2 dengan kau...gelak terbahak2..lepak sesama..sedih sangat..aku rasa malas nak datang rumah kau sebab tak sanggup tengok kau akan jadi milik orang lain...tapi aku tumpang bahagia...sebab kau dah jumpa orang yang betul2 nak jaga kau...aku harap kau akan bahagia hingga ke akhir hayat beb!! and please don't forget me ok!!! kalau shah tak bagi aku jumpa kau nanti...aku culik kau senyap2..hehheheh... so layan gambar je ehh...tak sanggup nak taip..nanti banjir pulak opis aku ni..dear i really love n miss u sister!!

10 February 2013


Masa ni tak pakai bedak lagi..ker tengah test baju??


wow bibir seksi la awak!!tengok sape yang celet...macam mana kau boleh percayakan aku solek ni


Ni dari pihak perempuan..geram je tengok


kelapa sawit katanya..


selamat sayang !!!


semoga sentiasa dirahmati


Adat melayu


Lajunya salam..tak sempat nak snap ok...


 aku tau ni mesti dah lapar plus ngantuk tunggu bila boleh makan


love this picture..u look sweet


Ni apa muka macam kena paksa tunang


hah senyum sikit ok...Hantaran dari pihak lelaki


Macam tak rock plak panggil zura...tak sesuai ok dengan kau punya gelak..hehhehehe

AKU DOAKAN KAU BAHAGIA DISAMPING LELAKI PILIHAN HATI..SEMOGA SETIA HINGGA HUJUNG NYAWA !!!

Holiday at Cherating !!!

Hari ni mood masih kelaut. malas rasanya nak bangun pagi tadi tapi demi membayar CCV kesayangan ku gagahi jua. yelah tu. setelah 4 hari bercuti sakan memang sangat susah untuk memulakan tugas semula. padahal masa kat cherating tu aku bangun sama je. sebab nak kena hantar bbf pergi kerja. kalau lambat takut aku nak tengok muka dia macam nak telan aku.hehehe. tapi muka tulah jugak yang aku asyik rindu. 4 bulan lagi dia akan jadi isteri orang. aku akan jadi orang yang paling sedih tapi dalam gembira lah. gembira sebab bff aku bahagia dengan pasangannya dan sedih sebab aku mesti tak boleh nak manja-manja lagi dengan dia. yelah kena bahagi2 dah kan beb. aku kena bersedia dengan semua perubahan itu dalam masa 4 bulan ni. but u dont worry dear i'm happy for you. nanti aku up 1 enry khas majlis pertunangan kamu ya!!! untuk kenangan kita berdua.

So jumaat petang tu ingatkan nak cabut pukul 1 skali bos suruh check bilik-bilik pulak. jadi menunggu la aku sampai pukul 2.45 petang lepas tu berdezup sampai rumah pukul 3. en abah dah siap-siap ni sebab aku call sebelum gerak dari kolej. sekali kau cik mummy boleh pulak cakap nak ikut. hah kan dah pergi kota tak mandi.hahhaha. takpe takde siapa yang tahu. aku sampai kota 10 minit lagi pukul 4 petang. dan seperti selalu la transnasional mesti akan lambat. 4.45 baru nampak bayang bas tu. dah lah aku duduk depan sekali. kerusi tegak je. boleh patah pinggang mak cik. sampai rompin budak sebelah turun dam masa tulah aku baru jumpa cara untuk turunkan kerusi. macam tak pernah naik bas je.


Aku beli tiket online je. senangkan sekarang semua dihujung jari anda.. tapi yang tak bestnye adelah bas lewat..oooo 45minit beb. aku sempat makan lagi mee kari yang tak sedap tu.. gerak 4.45 ptg sampai dalam 9 lebih kot..tak ingat sebab masa tu aku dah teruja tengok kedai ikan bakar sepanjang jalan tanjung lumpur.. meleleh air liur siottt..lapaq gler la..terminal makmur dah tukar jadi UTC..stesen bas sementara betul-betul depan stadium kuantan tu..risau je my lovely bff tak jumpe i kat mana.. tapi sudah takdirnya aku tergerak hati nak jalan-jalan kat depan stadium tu..tiba2 ternampak Cik JNH .aoowww..windunya sama kamu bah!!!tak sangka kan!!!instint kita kuat lagi kan beb!! Ala lupe lak nak ambik gambar dengan Che din & Nani...terpusing-pusing nak cari kedai makan..urrmmm tak jadi nak pegi makan mee kari sebab aku yang gatal nak makan nasi..pastu rasa macam menyesal lak...seksited ok dah nampak cik bai...huhuhuhu...baru setahun rasenye tak pergi sini..banyak dah berubah..abis kena maki dengan che din..dia cakap taman gelora takde kedai..tapi aku tetap degil..akhirnya makan la kami di kedai ala thai teluk cempedak..che din dan kedukut..arjan singh!! tapi untuk adik tersayang dia gak belanja...hehhehe...thank you abg!!! sayang la!! 


Nasi dagang terbaik!!! perghh masih meleleh air liur lagi kalau ingat


Tangan siapakah ini..hahahha..tulah tak bagi lagi kan ambik gambar muka


Laksam !!! Makcik ni memang baik la..penuh pinggan aku baru RM2.00


Nasi lemak ayam dan telur goreng 

Dari pagi sabtu hingga ke pagi isnin ni la sarapan aku..makcik yang jual ni nampak muka aku je dah tau nasi dagang ye!! besar ok ikan tongkol dia bagi kat aku..macam tau2 je!! hahahha..tapi hari isnin tu nasi dagang takde..so aku makan laksam dengan nasi lemak..ambik heavy breakfast sebab sampai malam nanti baru dapat makan lagi..hari ni aku masih rindu nak makan nasi dagang!!!aahhh


Lunch at Kuala Kemamang !!


Ni malu ke tercekik ikang

Setelah kenyang breakfast aku balik bilik kononnya nak sambung tido..tapi tak dapek mata terang dah..tunggu si talib ni tak sampai2..ye pagi sangat la awak gerak dari jerantut tu kan!! Talib ni officer aku masa keje kat Residence ni.. aku panggil dia mr jambu..jambu kan muka dia?? hahahah..jambu la sangat.. eh kena puji ni sebab dia yang belanja makan ni !!! thanks bro!!! nanti kita pergi bercuti lagi ye!! selama 2 hari aku banyak abiskan masa siang dengan mamat ni la...borak-borak pasal keje..mengata2 pasal bos lama..hahhahaa..jahat kan !! sama naik dengan aku talib ni kalau mengata...
lepas makan jalan-jalan kat pantai Mak Nik..mengimbau kenangan lama.. beb ko ingat tak ari sabtu kita balik kul 2 lebih pastu pegi beli keropok...sata..sotong celup then makan kat pantai ni kan!! rindu sangat  detik2 tu..ketawa terbahak2 macam takde masalah je..padahal bukan ada lawak sangat..tengok gelagat orang pun kita ley ketawa guling kan!! miss u dear..my bff kena kerja so memang aku jalan dengan si talib je ni..berdua2an macam pasangan bahagia!! haktuihhhh..ramai yang pandang2 mesti cakap lelaki ni rabun ke tak nampak pompuan gumux yang dia pilih...ke orang cakap cinta itu buta..hahahha.. lepas dah abis cerita bergeraklah kami ke residence semula..dalam perjalanan tu terjumpa dengan kak ina n nurin..peluk2 kejap kat tepi jalan..muaahmuaahh...saya amat merindui nasi goreng ikan kak ina..urmmm kek coklat skali... 


Budak ni kalau ngantuk memang nampak kan..senyum tetap..rindu tetap..masa ni aku kat rumah CG..kesian CG penat balik keje tak hilang lagi dah maak sedap2 untuk aku..again lupa nak snap gambar sebab air liur aku meleleh dan tengok sotong masak hitam..ikan singgang..telur pizza..superb la CG masak..masa ni jugakla aku dapat jalan2 dengan bff..balik kul 12 terus pengsan..tido tak best sebab tak dapat peluk2 bff..eley kata nak practise..huhh!! you know beb aku tak pernah ade kawan yang aku betul2 aku sayang sama macam aku sayang kau..like a sister..kau je yang boleh tahan dengan perangai aku yang tak berapa betul ni..tapi kadang2 kau pon tak tahan jugak kan!! hehehhe..thanks beb for all your love to me!!aku harap kasih sayang kita kekal hingga akhir hayat ya!! you will be my sister forever..muahmuah..


Hari ahad dah janji dengan talib nak pergi Santuary Penyu !!! padahal dah dekat 2 tahun keje kat cherating baru ni la nak pergi.. tapi best ok..so sapa2 yang datang ke cherating mesti kena pergi santuary penyu ni..masuk adalah percuma tapi dia ada sediakan tabung besar kalau ada sapa2 yang nak menderma.. buka pada pukul 10.00 pagi tapi aku dengan talib 9 pagi dah terpacak kat depan gate..terpaksa gi lepak dulu...kat ruby's chalet tu sebelah dengan santuary dan clubmed...kul 10.15 kami pun terus ke santuary...kat dalam tu ade small muzium ...ade penerangan tentang penyu, dugong dan lain2 aku tak ingat..pekerja kat sini bagitau kalau sesiapa yang nak lepaskan anak penyu kena bagitau diorang awal2...anak-anak penyu ni boleh dilepaskan pada waktu petang je dalam pukul 6.30ptg.. sebab dah gelap so haiwan lain tak nampak jadi ancman untuk anak penyu mati adalah kurang..Bayaran RM5 untuk seekor anak penyu..sebenarnya RM5 tu untuk diorang sustainkan tempat ni...kira macam derma la...diorang ambik telur2 penyu yang bertelur di kawasan pantai cherating..diorang simpan sampai jadi baby penyu...so kat bawah ni ada gambar2 untuk di review...check it out!!!


Cumel dugong ini macam talib sikit la...hahhahah..


Telur2 penyu yang berada dalam tanah


Gambar ni diorang tunjuk proses perkembangan anak-anak penyu dalam cangkerang telur


Cute je kan..geram!!


Penyu remaja auuwww


Yang ni kolam penyu dewasa..tenang tengok kerenah penyu









Sila jangan  muntah melihat model tidak berbayar untuk mempromosikan Sanctuary Penyu Cherating..Kami sehati dan sejiwa dengan memakai baju putih bersama2 tanpa di rancang...hahhahaha

Lepas membuat lawatan tapak di sanctuary penyu talib telah mengistiharkan untuk membelanja i yang comel ini menengok wayang...bukan senang ok nak tunggu talib belanja...biasanya i je yang bertuah...hahhaha...rugi beb kau keje..talib cakap dengan aku kalau ade kau mesti lagi havoc!! we all tengok citer G.I Joe 3D...aku tak pernah dan tak suke tengok 3D ni sebab kena pakai spec...tapi....TANJAT gegurl ok orang melayang ke muka...hahhahaha...aku ingat aku sorang je..talib pun terkujut gak...hahahhaah...sedap dia makan poocron sensorang... dah masuk Mesra Mall ni bau2an yang menyelerakan telah menaikkan nafsu...lantas dengan lajunye aku ke Big apple..hhehee 6 ketul je..tapi donut durian takde dah budak tu cakap kena tunggu musim..ehhh..yeke?? sebelum balik singgah dulu kat MY Keropok Station..harapannye untuk bertemu kekasih gelap...tapi dia takde...disebabkan frust menonggeng maka untuk kesekian kalinya tali terpaksa melayan aku dengan membayar sata goreng tersebut...perggghhh memang tak ingat la sata goreng tu..padahal hari sabtu bff dah belanja 5hengget...ehhh talib pon kena jugak 5 hengget..sebelum balik kekasih gelap bagi free lagi 2 bungkus...nak bagi buat kenangan ke apa ni..saja tau buat i rindu2 ingat kat dia balik...hujung minggu abang aku balik baru goreng..rasa sayang nak makan...aaahhhh...masih aku terasa...sekarang ni aku rasa nak ajak bff pergi beli sata goreng, keropok lekor kedai kita, sotong goreng aziz satar, air kelapa pastu makan kat tepi pantai mak nik sambil ketawa melihat gelagat orang...best kan beb!!! hanya kau dan aku je yang tahu kenapa kita ketawa beria2...i miss that moment dear...tak puas tau peluk kau..ahad malam tu aku dengan bff beli satar, ikan celup, sotong celup, ice blended yo yo tea kat tunas manja..pastu duduk dendiam dalm bilik tengok ABPH 2013..ingat nak tapau nasi kukus tapi tutup plak..kononnya lepas abis Sam menang tu nak keluar makan sup kat pintu gerbang..jap lagi mata dah tak berapa boleh nak buka...maka tidurla kami berdua...hahahhahah...

Hari isnin tu macam biasa aku hantar bff pergi kerja...aku mintak kekasih gelap tolong hantar kat bus station sebab malam tu dia tak larat gak nak keluar..so jumpe la kejap sementara tunggu bas sampai...macam selalu bas tetap lambat..tapi baguih jugak boleh imbau kembali kenangan lama dengan kekasih gelap tu...tapi aku dah tak rasa sedih macam dulu..bermaksud aku dah berjaya lupakan dia sedekit demi sedikit..bukan senang ok!!!pernah aku sampai demam2 ingat kat dia..tapi kali ni aku rasa sedih sebab tak dapat peluk bff sebelum balik..dia sibuk kan..beb kau jangan sedih..aku taip ni pun dah bergenang airmata tau!! aku nak kau yang hantar sekali...nak peluk2 kuat2..tak hilang rindu lagi tau..jun ni aku datang lagi tau..kau kena cuti ehh!!!kalau tak aku bakar opis tu...hehehehhe...macam berani je..
beb thanks for everything selama aku kat sana...aku tau kau mesti penat sangat sebab tu kau tak tido sebelah aku kan!!kesian kau mana nak layan keje...mana nak layan kawan kau yang tak berapa center ni...i miss u dear!!!

Malam isnin tu aku tido kat M suite..bff gak bagi voucher ni..perghhhhh memang nikmat ok..katil king saiz tido sensorang...bukak tv kuat2..takut la ni..macam anak orang kaya je rasa..hahahha..berangan tak kena bayar..pagi tu aku panggil skandal teman breakfast..dia pon sibuk nak swimming..aku pulak takde mood  nak swim sebab masih terkenang kat cherating tu...kau tau kan beb aku pantang tengok pool...kalau kau ade sekali mesti aku dah mandi..thank dear bagi voucher ni...release giler kat m. suite ni..bilik besar..swimming pool best...gym seronok..makanan breakfast superb..lepas siap pukul 12 check out terus balik umah...tido la ape lagi...hahahahah..ok penat dah taip ni..akhirnya abis jugak entry ni...jun ni aku akan settlekan must visit tu..kahkahkah...sebelum tu layanz gambar






Selipar RM3.90 telah merantau jauh...

Thursday, 18 April 2013

KISS AND SAY GOODBYE

Lama rasanya tak update kan!!! busy ker?? hahhaha.. biasa la kadang-kadang mood monday blues tu terbawa-bawa hingga ke hari jumaat. boleh?? draft untuk entry jalan-jalan cherating pon hanya tinggal draft. takpe slow-slow nanti aku sambung la. semingu lebih dah balik dari bercuti aku masih terkenangkan cherating. macam mana ni. bising je cik bedah hujung bulan ni aku nak ajak dia pergi gambang.. dia cakap tak boleh tunggu bulan 6 ke?? baru je balik kn!!! muncung je aku.. ok pagi tadi macam biasa aku tetap akan keluar dari rumah pukul 8.15 am dan harus sampai ke ofis 8.30 am. perjalanan sejauh lebih kurang 26km..eh yeke?? dan pagi tadi banyak giler kenderaan menghala ke bandar penawar.. biasa aku boleh pecut 140kmj hari ni 110kmj je...sempoi je kan korang semua drive..aku pun malas la nak tension2 pagi jadi melayan la lagu dalam radio ni.. maka feeling2 la macam kat cherating... masih terpampang lagi semua kenangan tu depan mata aku.. 


Ni salah satu lagu yang buat aku menangis di tarikh 11 April 2011... menangis beriya-iya aku kat bus station...siap dapat sapu tangan manchester united dengan baju jeans...really miss that moment...tambah sedih lagi dah dekat 2 tahun aku simpan sapu tangan tu...akhirnya hilang di seremban sebab terjatuh dari kereta masa aku turun nak isi minyak...sedih yang amat...aku hanya terdiam dari seremban sampai melaka...punya la menyesal rasa nak patah balik je...pakkal je kereta abah tak berapa nak sihat...hukhukhuk...kembali sedih...

Dah dah..no more tears drop.. so layanz the song 

This has got to be the saddest day of my life...
I called you here today for a bit of bad news...
I wont be able to see you anymore...
Because of my obligations and the ties that you have...
We've been meeting here everyday...
and since this is our last day together... 
I wanna hold you just one more time...
When you turn and walk away don't look back... 
wanna remember you just like this... 
Let's just kiss and say good bye....

I had to meet you here today
There's just so many things to say
Please don't stop me till I'm through
This is something I hate to do

We've been meeting here so long
I guess what we done was wrong
Please darling don't you cry
Let's just kiss and say goodbye

Many month has passed us by
I'm gonna miss you i can't
I've got ties and so do you
I just thing this is the thing to do

It's gonna hurt me I can't lies
Maybe you'll meet you'll meet another guy
Understand me won't you try try try try try try
Let's just kiss and say goodbye





Friday, 5 April 2013

Cherating ohh cherating !!! Must Visit

Yeah yeah !!! Setalah setengah tahun tak menjejakan kaki ke Cherating. bunyi mcm lama sangat aje kan. 6 bulan lama jugak. rindu nye aku kat makcik jual nasi dagang tu. terasa-terasa di lidah kesedapannya. takpe kejap je lagi nak menjejakan kaki ke bumi cherating nan indah dek angin sepoi-sepoi. lambatnye mereka-mereka ini keluar. adoiii kena tunggu jugak ni lagi. tau aku keluar pergi makan tadi.takpela harap-harap sempatla nak kejar bas nanti. tiket pukul 4 ptg. balik keje pukul 3. isk tak boleh nak pikir la macam mana laju aku bawak keta nanti. malam ni sampai aje dah ada orang nak sponsor dinner !! yeah. mulut manis kan. kalau ikut perancangan nak makan mee kari dekat kubang buaya. tapi my bbf cakap kenapa tak ajak pergi makan seafood tanjung lumpur?? kan. takpelah beb lepas makan mee kari kita tapaw sotong goreng tepung tu makan kat benteng eh!! ni aku tepek conversation aku dengan bff


9:21 AM NOOR: morning
  dh siap packing sume barang ker

7 minutes
9:29 AM me: morning
  dh siap
  blk tinggl nk hangkut je
  bos dh sign
  hehhehe

15 minutes
9:45 AM NOOR: good
  c u 2nite
9:46 AM me: i tell k.mwr abt 2nite
  if she want to follow
  can??
  
 NOOR: ???
9:47 AM  
NOOR: owh
  che dean g sekali ker
 me: a'aah
9:48 AM dinner disponsor oleh che din's properties

7 minutes
9:55 AM NOOR: yes2
  besnye
  mkn kat mane
9:56 AM me: planet mee kari tu kot
  kubang buaya
 NOOR: owh
  ingt che dean belanja kat tanjung lumpur ke
  hahaha
  demand pulak mentang2 org nk belanja
 me: ko doa2 kedai mee kari tu tutup
  hhahaahah
9:57 AM tpi kn beb mcm nk ajak ko g tg lumpur mkn sotong je
  sdp kn
 NOOR: 2 r
  cb r ko bodek che dean
  ckp kat die kite mkn sotong je
  x yah mln benda lain
  hahaha
  leh ke g 2
9:58 AM me: ko tau la dia kn
  
 NOOR: arjan singh
 me: pastu aku call guna no lain angkat plak
  dia ketawa beso je
  smlm aku ckp pon dia bising2 gak
9:59 AM tpi dia ckp gurau je
  yelah dia blanje
  hahhaahaha
 NOOR: x kisah r 2 die nk blnja kat mane2
  bukan senang che dean nk belanja
  hehehe
10:00 AM klu x pun lepas mkn mee kari 2 kite g la tjng lumpur jap
  beli sotong je
  pas 2 mkn kat benteng ke
  x pun kat umah je
  2 pun klu x brp mengantuk
  hehehe
  almaklumlah hamba ni bekerja esok
10:02 AM me: aku pon cadang gitu gak
  xpe biar hamba drive tuan puteri beradu ye
  ohh aku belum bodek talib lg mintak velanje
  nnt aku akn membodek ye
 NOOR: yeahhhhh
10:03 AM misi penting tu
  hahaha
  :D
10:05 AM me: hahahha
  harap2 dia akn tergoda
10:09 AM NOOR: mestila
  en talib kalu dgn ko cair je
  hehehe


Me n bff .. pepagi lagi dah chating2. kalau lama tak jumpe kemain msg rindu2.

So another place yang aku kena pergi ni kira macam perancangan masa kat cherating nanti. sdey my bff kena keje. takpe mesti ada masa punye.

Hari jumaat punya planning dah settle. ari sbtu plak. pagi me with bff breakfast nasi dagang kedai makcik di kampung cherating. so aku kena lepak2 pantai dulu sementara menunggu talib sampai. my bff terus masuk keje. after talib sampai lepak resort jap layan CG. memantau kawasan kata talib. mr tazmanian devil takde so boleh kecoh2 sikit. lepas tu aku dengan talib akan masuk ke sanctuary penyu. 2 tahun stay sana taknak pulak pergi ye. lepas tu lunch kat kuala kemamang !!! mintak talib belanja. hahahah. lepas tu ape lagi check-in kat payung. mintak-mintak ade la bilik. tapi bosan gak bff takde ape aku nak buat ni. adakah bertemu muka dengan PS??? tengoklah nanti macam mana. malam sesi makan nasi kukus or lepak tepi sungai kemaman. tak pun melawat che yah mak CG. Ahad?? adui fenin jugak ni nak ke mana kalau sorang2. takpelah nanti balik aku update lagi. sepatutnya isnin aku kena ada kat JB sebab aku dah booking kat M Suites guna voucher yang bff bagi. kita tengok je nanti ape yang jadi.

1. Nasi dagang kg Cherating
2. Santuary penyu
3. Benteng
4. Teluk Cempedak
5. Nasi Kukus Pasar kemaman
6. Satar Goreng my station
7. Keropok Lekor kedai biru
8. Laksam aziz satar
9. kayu keramat bawah pokok
10. mee kari kubang boya
11. sotong goreng tepung tg lumpur
13. makan tengahari di kuala kemaman (ikan fresh2) talib ko jaga poket
14. sup bontot dinnie 3
15. yoyo tea tunas manja
16. kena teman bff buat baju pengantin
17. nak naik kuantan cruise
18. pijak kaki kat pasir pantai cherating
19. Nak pegi estana tak?
20. makan di residence?

ok tak tahan dah ni nak menaip. hamba mintak diri dulu ya. nak cabut je ni. topik suke je ajar aku buat benda-benda salah ni. aku berdoa selamat sampai ke kota tepat pada masanya. selamat sampai di kuantan dan cherating. dan selamat balik ke johor semula.

Monday, 1 April 2013

Jom heboh heboh


tengah-tengah aku dok setting gmbar jom heboh ni tetibe blackout da..isk potong je aku nk menaip kan!! So hari ahad semalam aku pergi lah jugak ke jom heboh di Plaza Angsana JB with my mum and siti. padahal aku mana la tau jalan nak ke sana. abang dengan akak tak jadi pergi sebab baby aisy demam muntah-muntah. aku ape lagi redah je la sambil on GPS kat henfon ni. sekali kau GPS suh turn left then turn right aku pi terus je. hahahhaha. memang degil kan!! tapi ala pusing mana pon tetap jumpe gak cume jammed gile. semut jalan pon laju. stuck!! pusing punya pusing last dapat parking kat corner jalan. ala lupa nak snap gambar. memang sesedap rase je sume orang parking. tapi jauh ttu tak lah jauh sangat naik turun bukit je. pitam. sampai masuk angsana dulu cari toilet. toilet pon penuh. aku ajak ma pergi naik tingkat 3. ha kau lengang. sume malas nak naik tingkat atas padahal ade tangga escolator ok!! then turun terus pergi kat tapak jom heboh yang panas TERIK. peehhh boleh memitamkan la. tapi tengok mamee. mr potato. jacker.oligo. ribena. macam hilang pitam ni. zaassss dengan laju nya menghabiskan 100 ringgit dalam masa setengah jam pastu terdduduk nak bawak. baru teringat hal kereta yang berada di atas bukit itu. menangis dalam hujan. ma cakap muka aku pucat lesi masa sampai kat kereta. dia doa-doa janganlah aku pengsan. sapa nak tolong angkat aku nanti. kren nak lalu pon tak boleh sebab jammed. sempat  lagi kan!! walaupun tak nampak artis kali ni or mungkin diorang pon tak sanggup nak keluar sebab memang terik tapi seronok jugak. lepas keluar dari jammed pergi drive thru KFC. dinner plate and zinger cheese. aku hanya boleh masuk cheezy wedges sebab dah tonggak nestle bliss perisa guava sebotol sekali gulp. then ma ajak pergi pandan hwa tai nak cari barang kuih dia. sambung lagi aku mengepow my mum. sangat nikmat. heaven. hilang sume penat pitam. thank mummy. love you!! eh sampai kota sambung aktiviti pow kat songmart pulak. memang kalau adik aku baca ni mau sentap seminggu. kahkahkah. sape suruh kau tak nak ikut. sebelum menjejak kaki di rumah abah call ajak makan kat laksamana. aku makan nasi goreng kampung, tomyam, daging merah. adik dah awal-awal order sutun goreng tepung. burpppp kenyang balik boleh tidur lena. ehhh zinger cheese tak sempat makan lagi ni. hehehehe. baju dah banyak yang ketat. oklah nak pergi print penyerahan workstation ni. bos besar n kecik ade je ni. selamba badak.