Sila Klik Disini

Friday, 18 April 2014

BUDGET TRIP TO MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH

Untuk sekelian kali nya aku akan ke melaka.. macam tak sah gitu setahun tak jejak melaka.. kalau dulu en abah asal ade duit sikit je.. hangkut atok gi makan ikan bakar kat serkam pantai tu.. petang gerak.. malam balik semula rumah or tido umah atok.. mana tak anak sume comel2..

Kali ni nak pergi dengan member2 opis dan sepatutnya BFF sekali.. tapi memandang beliau preggy and kena ikut husband balik kl maka tidak menjadi planning tersebut... beb aku nak jumpe kau..nak tido dengan kau.. nak peluk kau.. ehh boleh peluk lagi ke??? lame dah kan tak jumpe!!! isk ade kang esok aku gi cherating ni!!! miss u damn much n crazyyyy... melencong citer pulak..

So jalan ceritanya :

Sabtu - Minyak RM 50.00 .. balik keje pukul 1 terus gerak lalu highway senai-desaru = RM 11.00 .. aku rase kena amik heavy breakfast or brunch = RM 8.00... so sng skip lunch.. sbb ptg tu nak makan steambot kat API-API steambot melaka  = RM 30.00 .. tol ayer keroh = RM 30.00 check-in budget hotel or homestay = RM150 (or less) ... malam nak naik river cruise = RM10.00 .. jalan-jalan jonker walk = RM 50.00

Ahad - Breakfast - RM 10.00 ... naik menara taming sari = RM 10.00 .. lunch = RM10.00 ... shopping = RM 50.00 je..xley lebih.. tu pon beli belacan cencaluk.. kerepek ke.. hohoho.. pusing Afamosa beli keychain kot = RM10.00 ... smbung jalan.. malam dinner = RM15.00 mesti lapo.. hohoho

Isnin - Breakfast - RM18.00 .. Minyak RM50.00 ... A Famosa Waterpark = RM 35.00 ... dinner = RM10 ..balik tol RM 30.00 exit senai.. pastu RM11.00 exit desaru..

Total share = 50 + 11 + 30 + 150 +50 + 30 + 11 = RM 332.00

Total Entrace = 10 + 10 + 35 = RM 55.00 per pax

Total Meals = 8 + 30 + 10 + 10 + 14 + 18 + 10 = RM 100 per pax

Total Shopping  = 50 + 50 = RM100.00 per pax

Total Duit tepi = RM50.00 per pax

Total besar per pax = 83 + 55 + 100 + 100 + 50 = RM 388.00 per pax

Oh man ini giler!! aku budget RM200 je ni...mcm mana??? apa yang harus kita cut dia!!! kalau duit share dgn makan memang lepas ar.. ni masuk duit entrance!!! nangis.. akak akaun tolong cut mana2 please...